Duurzaamheid

Naar een Duurzaam Corso

Met de Stichting 4 Stromenland slaan we de weg in naar een duurzaam Fruitcorso. De samenleving denkt steeds meer na over duurzaamheid, over zuinig omgaan met energie.

Studenten van het Lingecollege hebben in het kader van dit project een duurzame corsowagen ontworpen. Hierbij  wordt een lijm gebruikt van natuurlijke grondstoffen. Deze lijm zorgt ervoor dat het fruit na afloop van het corso nog verwerkt kan worden tot een ander product.

De studenten hebben ons geholpen om te experimenteren met deze lijm. In de oude corsohal hebben we vele avonden lijm gekookt en het plakken van verschillende zaden en fruitsoorten uitgeprobeerd.

Voor de voortbeweging van de corsowagen kiezen we ook voor een duurzame oplossing. De wagen zal elektrisch worden voortbewogen. Misschien wordt de wagen in de toekomst zelfs voortgestuwd met behulp van waterstof? De Dekker Groep begeleidt en sponsort dit proces.

Ook het Coöperatief Stimuleringsfonds van de Rabobank heeft een grote donatie gedaan voor de ontwikkeling van een duurzame corsowagen. Studenten van het ROC Rivor gaan het hele proces volgen met een docu soap in het kader van hun stage opdracht.

Ten slotte heeft het Regionaal Investeringsfonds van Fruitdelta (RIF) ervoor gezorgd dat wij met hun subsidie de financiële middelen hebben om de duurzame wagen helemaal op te bouwen.

pompoen hout